Έξυπνο μακιγιάζ σε 5 βήματα ώστε να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα!

Αισθάνεστε ότι τα μάτια σας είναι μικρότερα από όσο θα θέλατε; Επιθυμείτε να δώσετε ένταση στο βλέμμα σας και να το κάνετε καθηλωτικό και σαγηνευτικό; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα το πετύχετε εύκολα και χωρίς το χέρι του ειδικού! Ανοίξτε καλά τα μάτια σας λοιπόν!
Καταπολεμήστε σακούλες και μαύρους κύκλους: Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάνουν τα μάτια μας να δείχνουν αισθητά μικρότερα, ενώ αδικούν το βλέμμα μας κάνοντάς το να φαίνεται πιο κουρασμένο. Για να αντιμετωπίσετε τις ανεπιθύμητες σακούλες βάζετε καθημερινά πάγο ή παγωμένα κουτάλια ή κρύα επιθέματα πάνω στη σακούλα. Με εφαρμογή για μερικά δευτερόλεπτα ημερησίως θα δείτε πρήξιμο κάτω από τα μάτια να εξαφανίζεται θεαματικά. Για τους μαύρους κύκλους επιλέξτε το σωστό τόνο κονσίλερ που να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματός σας (έναν τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματός σας) και εφαρμόστε καλύπτοντας όλο το μαύρο κύκλο και κάνοντας μασάζ να απορροφηθεί. Το βλέμμα σας θα “ανοίξει”και θα φωτίσει στο λεπτό!

Προσέξτε ιδιαίτερα το σχήμα και το μακιγιάζ των φρυδιών σας: Τα φρύδια μας πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και καλοβαμμένα προκειμένου τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα. Είναι γνωστό πως τα φρύδια αποτελούν την κορνίζα των ματιών μας και θέλουν ιδιαιτερη προσοχή. Αποφύγετε τα πολύ λεπτά και πολύ χοντρά φρύδια, γιατί και στις δύο αυτές ακραίες περιπτώσεις τα μάτια σας θα φαίνοντα μικρά. Προσέξτε το κινητό βλέφαρο κάτω από το φρύδι ώστε να είναι πάντα καθαρό και τότε θα δείτε πόσο αισθητά θα μεγαλώσουν τα μάτια σας. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αν βάλετε εκεί λίγο highlighter ή μια πολύ ανοιχτή σκιά ματιών. Θα φωτίσει απίστευτα! Γεμίζετε τα κενά ανάμεσα στα φρύδια σας χωρίς να τα βάφετε πολύ έντονα και έτσι το μάτι σας φαινομενικά θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Βάλτε μια βάση για μακιγιάζ ματιών (primer) πριν βάψετε τα μάτια σας: Ένα primer ματιών θα φωτίσει αφενός αισθητά το μάτι σας και αφετέρου θα δώσει μεγαλύτερη σταθερότητα στο μακιγιάζ ώστε οι σκιές να μην κατεβαίνουν όσο περνά η ώρα προς το κάτω μέρος του ματιού “βαραίνοντας” και θαμπώνοντας το βλέμμα σας.
Χρησιμοποιήστε μπεζ ή λευκά μολύβια, και ανοιχτόχρωμες nude αποχρώσεις σκιών: Το μπεζ η λευκό μολύβι στη γραμμή του κάτω βλεφάρου του ματιού ανοιγει το βλέμμα και βοηθά πολύ τα μικρότερα μάτια να δείξουν πιο μεγάλα. Το ίδιο πετυχαίνετε βάζοντας ανοιχτόχρωμες σκιές που δεν “βαραίνουν” τα μάτια.

Δώστε μήκος στις βλεφαρίδες σας: Χρησιμοποιείστε αρχικά ένα καλό ψαλίδι βλεφαρίδων για να σηκώσετε τις βλεφαρίδες σας ψηλότερα. Αυτό θα μεγαλώσει φαινομενικά τα μάτια σας σε μεγάλο βαθμό. Αν δε διαθέτετε αρκετά μεγάλες βλεφαρίδες ώστε να τους δώσετε την σωστή καμπυλότητα σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάλετε ψεύτικες επιλέγοντας μακριές και όχι ιδιαιτέρως πυκνές. Βάψτε τις με μια μασκαρα που να εξασφαλίζει το μήκος και όχι τον όγκο. Το μήκος θα μεγαλώσει τα μάτια σας ένω ο όγκος στις βλεφαρίδες θα τα βαρύνει και θα δείχνουν μικρότερα. Μάλιστα δώστε προσοχή ιδιαίτερη στο μήκος των εξωτερικών, από το κέντρο και προς τα έξω βλεφαρίδων κι όχι των μικρότερων εσωτερικά. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα εφέ που θα μεγαλώσει το βλέμμα ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Χρησιμοποιέιστε σωστά το eyeliner: Μια λεπτή γραμμή eyeliner που δε θα καλύπτει μεγάλο μέρος του βλεφάρου είναι ιδανική για να βαθύνει και να μεγαλώσει το σχήμα των ματιών μας. Για να δώσετε το εφέ μεγαλύτερου ματιού η γραμμή αυτή θα πρέπει να ξεκινάει από το μέσον του βλεφάρου και να κατευθύνεται προς τα έξω και πάνω. Έτσι επιτυγχάνεται ακόμα καλύτερα ο σκοπός μας. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε μια σκούρα σκιά από το μέσον προς την έξω γωνία του ματιού ή μολύβι σβήνοντάς τα και δημιουργώντας ένα ελαφρύ μουτζούρωμα το μεγάλωμα του ματιού σας θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!