Αλάτι:ο μυστικός σύμμαχος ομορφιάς!

Μπορεί γενικότερα να είναι σωστό να αποφεύγουμε τη χρήση του αλατιού στην καθημερινή μας ζωή, αυτό όμως αφορά τις διατροφικές μας συνήθειες, αφού το αλάτι αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο για την ομορφιά μας.

Οι ωφέλιμες ιδιότητες του αλατιού ως προς την επιδερμίδα μας, είναι πολλές. Η χρήση θαλασσινού αλατιού κατά τη διάρκεια του μπάνιου είναι γνωστή για την χαλαρωτική του επίδραση, καθώς και για το ότι απομακρύνει τις τοξίνες απο το δέρμα.

Λόγω αυτής της επίδρασης που έχει, το αλάτι χρησιμοποιείται και σε πολλές κρέμες και λοσιόν, αφού κάνει το δέρμα πιο μαλακό, εύπλαστο και μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της κυτταρίτιδας. Λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα για το ξηρό σκασμένο δέρμα και εξισορροπεί το λιπαρό δέρμα.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι :

1. Σαν θεραπεία για την ακμή. Το αλάτι κρύβεται σαν συστατικό σε όλες σχεδόν τις αλοιφές και τις κρέμες κατά της ακμής.

2. Σαν scrub προσώπου και σώματος. Λίγο χοντρό αλάτι και μια κουταλιά της σούπας και έχετε αμέσως την καλύτερη, σπιτική μέθοδο απολεπισης.

3. Τονωτικό για το πρόσωπο. Διαλύστε σε μισό μπουκάλι νερό, μία κουταλιά του γλυκού αλάτι. Ψεκάστε στο πρόσωπο σας με αυτό το διάλυμα. Λειτουργεί ως τονοτική λοσιόν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση της λιπαρότητας.

Tags: