Βγάλ΄τα λίγο να ανασάνουν – Η μεγάλη αλήθεια

Σίγουρα θα έχετε ακούσει αυτή τη φράση από κάποια φίλη. Τι σημαίνει όμως στα αλήθεια; Υπάρχει πράγματι η ανάγκη απογύμνωσης της πλάκας του νυχιού; Αναπνέουν τα νύχια; Κι αν ναι, από πού;

Ας ξεκινήσουμε από το δεδομένο ότι το νύχι, είναι έκκριμα και όχι όργανο. Αυτό σημαίνει πως το νύχι δεν έχει πνευμόνια, ούτε βράγχια και πραγματικά δεν αναπνέει!

-Ναι, αλλά δε χρειάζεται οξυγόνο για την ανάπτυξή του;

Βέβαια, για την ανάπτυξή του απαιτείται οξυγόνο, το οποίο αντλείται από το αίμα που βρίσκεται από κάτω του και ονομάζεται υπονύχιο.

-Δηλαδή δε χρειάζεται να τα «αφήνω άβαφα να αναπνεύσουν μια στο τόσο;

Όχι δε χρειάζεται! Εάν εμπιστεύεστε το σαλόνι νυχιών σας, και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί, μπορείτε να έχετε βαμμένα νύχια κυριολεκτικά όλη σας τη ζωή. Η σωστή εφαρμογή, συντήρηση και αφαίρεση προϊόντων ενίσχυσης νυχιών, όχι μόνο δεν φθείρει, αλλά αντιθέτως δυναμώνει τα νύχια.

-Ναι, αλλά έχω μια φίλη που είχε τζελ/ημιμόνιμο δυο χρόνια και όταν το έβγαλε τα νύχια της ήταν σαν χαρτί.
Σε αυτό το σημείο έρχεται η σωστή αφαίρεση που αναφέραμε νωρίτερα. Πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, από εξειδικευμένο επαγγελματία. Μην υποτιμάτε την αφαίρεση! Απαιτούνται γνώσεις τόσο για την εφαρμογή, όσο και για την αφαίρεση των υλικών. Και κατά τη διάρκεια απαιτείται προσοχή: δεν χρησιμοποιούμε τα νύχια μας ως εργαλεία, δεν τα βάζουμε στο στόμα, χρησιμοποιούμε τα ανάλογα προστατευτικά γάντια για την εργασία που έχουμε αναλάβει.

Τέλος, αλλά όχι μικρής σημασίας, το λάδι επωνυχίων. Χρησιμοποιείται καθημερινά, διατηρώντας το μανικιούρ άθικτο έως το επόμενο ραντεβού μας.

Tags: