Βρώμη, ο ιδανικός σύμμαχος ομορφιάς

Οι νιφάδες βρώμης δεν είναι μόνο το καλύτερο πρωινό που μπορούμε να πάρουμε, αλλά και ένας σύμμαχος για την ομορφιά μας.

Οι νιφάδες συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ περιέχουν και στοιχεία που καταστέλλουν τις φλεγμονές. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πιο μαλακή και λεία επιδερμίδα.

1. Βυθιστείτε στις ευεργετικές της ιδιότητες
Τα αφρόλουτρα που περιέχουν βρώμη διορθώνουν το pH της επιδερμίδας, ανακουφίζοντας την ξηρή επιδερμίδα και την επιδερμίδα με φαγούρα. Μπορείτε, επίσης, να αλέσετε μισή κούπα νιφάδων βρώμης και να τις προσθέσετε στο ζεστό σας μπάνιο.

2. Κάντε μια μάσκα με βρώμη
H βρώμη έχει αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που καταστέλλουν τον ερεθισμό του προσώπου. Επιπλέον, τα ενυδατικά λιπίδια και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που περιέχει μαλακώνουν το δέρμα. Μία μάσκα με βάση τη βρώμη είναι ταυτόχρονα ενυδατική και καταπραϋντική.

3. Κάντε απολέπιση
Η τραχιά, αλλά όχι σκληρή υφή των νιφάδων της βρώμης, την καθιστά ιδανικό φυσικό καθαριστικό. Απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και αποκτήστε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα, ανακατεύοντας μια μικρή ποσότητα από νιφάδες βρώμης, με ζεστό νερό σ' ένα μπολ.

4. Επενδύστε σε ένα πρωινό πλούσιο σε βρώμη
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Nutrition» έδειξε ότι τα ίδια συστατικά που καταστέλλουν τοπικά τις φλεγμονές συμβάλλουν και στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος που κάνει την επιδερμίδα σας να λάμπει.

5. Kαταπολεμήστε τα σπυράκια
Οι καθαριστικές και εξισορροπητικές ιδιότητες της βρώμης βοηθούν στην απομάκρυνση της λιπαρότητας, των βακτηρίων και του σμήγματος από την επιδερμίδα. Επίσης, βοηθούν σημαντικά στην κυτταρική αποκατάσταση. Ανακατέψτε βρώμη με ζεστό νερό και μέλι, και απλώστε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεβγάλτε.