Διάσημα ζευγάρια

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Ντόναλντ Ντακ με τον... Spiderman; Ο Ποπάυ με τον Hulk; Είχε ο θείος Σκρουτζ γκόμενα κι αν ναι τόλμησε ποτέ να το παραδεχθεί ο μεγαλύτερος -και σε αισθήματα- τσιγκούνης όλων των εποχών;

1) Το ζευγάρι: Ντόναλντ Ντακ-Νταίζη Ντακ
Το στόρι: Ο κατά τα άλλα μονίμως άτυχος και γκαφατζής Ντόναλντ έχει να καυχιέται ότι πέτυχε διάνα στα ερωτικά του! Η Νταίζη, η πιο γοητευτική παπίτσα των καρέ (που -τι ντροπή!- κυκλοφορεί από τη μέση και κάτω φτερουγίζοντας τη σέξι ουρίτσα της άκρως ερωτικά, δεξιά-αριστερά) έχει μάτια μόνο για ’κείνον παρά το ασφυκτικό φλερτ του εκνευριστικά κωλόφαρδου Γκαστόνε Γκάντερ. Τελικά, υπάρχει δικαιοσύνη!
2) Το ζευγάρι: Μίκυ Μάους-Μίνι Μάους
Το στόρι: Το διασημότερο ποντίκι του κόσμου αποδείχτηκε «γάτος» γκόμενος! Η Μίνι του έκλεψε την καρδιά με τα νάζια και τα «καυτά» teen a-like φορεματάκια της (σ.σ.: τη συντηρητική δεκαετία του ’30 το ψαλίδι της λογοκρισίας πετσόκοψε αρκετές φορές τα… μίνι της Μίνι) και η «κολόνια» αυτή δεν έχει ακόμα ξεθυμάνει, έχοντας μπει στην 8η δεκαετία! Από που πάνε για το Γκίνες;

3) Ζευγάρι: Σκρουτζ Μακ Ντακ-Γκόλντυ
Το στόρι: Ο θείος Σκρουτζ ερωτεύτηκε στα νιάτα του, αλλά αποδείχτηκε βλαξ, καθώς δεν τόλμησε να διαβάσει το «πονηρό» γράμμα που του άφησε η ξανθιά -και γαλανομάτα παρακαλώ- Γκόλντυ κι έτσι η σχέση αυτή έμεινε σε... νηπιακό στάδιο. Ο έρωτάς τους γεννήθηκε το 1897 (τόσο πρόσφατα!) στο «Σαλούν της Ντάμας» του Κλοντάικ όπου τραγουδούσε η πρώτη ιστορικά ... πάπια με αισθήματα για το νέο -τότε- χρυσοθήρα.
Το εντυπωσιακό με τον Σκωτσέζο μεγιστάνα της Λιμνούπολης είναι ότι πολλά χρόνια αργότερα αποτέλεσε το αντικείμενο του πόθου για μια άλλη ξανθομαλλούσα πάπια, την Τζένη, με την ίδια πάντως κατάληξη: πάπαλα! Εκ των δύο η Γκόλντυ ήταν αυτή που κατάφερε να ζεστάνει την παγωμένη καρδιά του Σκρουτζ, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος.
4) Το ζευγάρι: Οράτιος-Κλάραμπελ
Το στόρι: Την ανωμαλίας το κάγκελο! Από που κι ως που ένα άλογο (Οράτιος) τα βρίσκει... οριζοντίως με μια αγελάδα (Κλάραμπελ), μόνο οι δημιουργοί τους το ξέρουν! Αυτά βλέπει η... σιγανοπαπαδιά ο Γκούφυ και κάνει τα γλυκά μάτια στην Κλάρα! Κάνε μου λιγάκι «μουουουο»…
5) Το τριολέ: Τσιπ και Ντέιλ-Κλαρίς
Το στόρι: Εκτός από τα βελανίδια, τα αεικίνητα σκιουράκια επιχείρησαν να μοιραστούν την καρδιά της γλυκιάς καμπαρετζούς Κλαρίς και στο τέλος κατέληξαν να φιληθούν (κατά λάθος για να μην παρεξηγούμαστε) μεταξύ τους. Όλα αυτά στο «Two chips and a miss». Είναι να μη σου βγει το όνομα, πάντως.

Το ζευγάρι: Κάντι Κάντι-Τέρι
Το στόρι: Όταν λέει ο λαός «αλίμονο για ’κείνον που συναντά τον Άγιο Πέτρο» κάτι παραπάνω ξέρει!
Τρανό παράδειγμα η Κάντι Κάντι, που βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του «τσίχλα, γυαλί και παντελόνι Lee» Τέρι κι ενώ ο μεγάλος της έρωτας, ο Άντονι (αυτός εδώ ντε, αριστερά, που τον κοιτά τόσο γλυκά στα μάτια...), είχε αποδημήσει... εις Κύριον μετά από ατύχημα.
Στις εννιά του μακαρίτη, άλλον έβαλε στο σπίτι η άτιμη!

SUPER ΓΚΟΜΕΝΟΙ
1) Το ζευγάρι: Superman-Λόις Λέιν
Το στόρι: Το ερώτημα αν μπορεί να διασταυρωθεί ένας άνθρωπος με έναν εξωγήινο έχει απαντηθεί σύμφωνα με την τελευταία παρουσία του Superman στη μεγάλη οθόνη (Superman returns). Ο Κλαρκ Κεντ έγινε μπαμπάς παρότι φοράει το σώβρακο έξω από το παντελόνι κι ενώ η αγαπημένη του Λόις αγνοεί το πραγματικό του όνομα (Καλ Ελ). Απλά... super!
2) Το ζευγάρι: Spiderman-Μαίρη Τζέιν
Το στόρι: Της τα ’κανε πρώτα τσουρέκια, αλλά τελικά της έκατσε! Ο «δεν ξέρω τι θέλω» Spiderman, κατά κόσμο Πίτερ «φλωρούμπας» Πάρκερ, υπέκυψε στις ορέξεις της τραγουδίστριας (σαν πολλές δε μαζεύτηκαν;) Μαίρη Τζέιν και ησύχασε (άλλο που δεν ήθελε)! Φυσικά -ομοίως με τον Superman- έχει σώσει αμέτρητες φορές το αμόρε του από κάθε λογής κακοποιά στοιχεία.

3) Το ζευγάρι: Hulk-Μπέτι Ρος
Το στόρι: Ο απίθανος Hulk δε θα μπορούσε παρά να έχει και απίθανη γκόμενα (η κουκλάρα Τζένιφερ Κόνελι στην κινηματογραφική version είναι όλα τα λεφτά!).
Πανέμορφη, μορφωμένη και κολλημένη με τον συνάδελφό της, επιστήμονα της γενετικής έρευνας, Μπρους Μπάνερ, η «sweet Betty» αποτελεί το καλύτερο ηρεμιστικό-αντίδοτο απέναντι στην οργή του αγαπημένου της, που τον μεταμορφώνει στον γνωστό πράσινα γίγαντα.
Εμ, με τέτοιο πεθερό που έχει (Στρατηγός Ρος) τι να περιμένεις;

4) Το ζευγάρι: Cyclops-Jean Grey
Το στόρι: Όχι απλά το Νο1 ζευγάρι των X-Men αλλά και παντρεμένοι παρακαλώ, οι δύο τους προσπαθούν να παρακάμψουν τα προβλήματα που επιφέρει ο χρόνος, αλλά και η... γυναικοχωρίστρα ο Γούλβεριν. Οι τηλεκινητικές ικανότητες της Grey, προφανώς βοηθούν τον Cyclops να... βάλει την μπάλα στο καλάθι!
5) Το ζευγάρι: Mr.Fantastic-Invisable Woman
Το στόρι: Ο αρχηγός των Fantastic-Four, της πρώτης ομάδας υπερηρώων στην ιστορία των κόμιξ, κατά κόσμο Ριντ Ρίτσαρντς, έχει το κορμί λάστιχο για να τυλίγει τη σύζυγό του, Σούζαν, όταν εκείνη δε γίνεται αόρατη. Λογικό… αν μπορεί να κάνει τη μύτη του μακριά ίσα με 2-3 μέτρα, σκέψου τι μπορεί να κάνει με το πουλί του!
6) Το ζευγάρι: Batman-Catwoman
Το στόρι: Ο άνθρωπος νυχτερίδα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με την Catwoman, περισσότερο πλατωνική, αφού οι υποχρεώσεις του στη σκοτεινή Gotham City δεν του επέτρεπαν ούτε... να κατουρήσει! Too bad... αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι ο Robin φέρεται να ήταν κάτι παραπάνω από απλός φίλος...

Το βραβείο απονέμεται στο ζευγάρι: Ποπάυ-Όλιβ. Το στόρι: Με τέτοιον δυναμικό εκπρόσωπο το σίγουρο είναι ότι τα απανταχού ναυτάκια μπορούν να έχουν το κεφάλι ψηλά! Τρελά ερωτευμένος και πατέρας του μικροσκοπικού Ρεβιθούλη, ο Ποπάυ καταναλώνει αμέτρητα καφάσια σπανάκι για να προστατεύσει την αγαπημένη του, φορτώνοντας με ατελείωτο ξύλο τους εχθρούς του. Ο ιδανικός σύζυγος! Τ’ ακούς Βρούτε;

Tags: