Είστε ξανθιά με καστανά μάτια? Δείτε πώς να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας με το κατάλληλο μακιγιάζ!

Τις ξανθές γυναίκες τις έχουμε συνυφασμένες συνήθως στο μυαλό μας με ανοιχτόχρωμα μάτια και γενικά με το Σκανδιναβικό χρωματικό τύπο με την εξαιρετικά ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Οι Μεσογειακές γυναίκες από την άλλη διαθέτουν συνήθως εντονότερα χρώματα και χαρακτηριστικά και σαφώς σκουρότερα μάτια. Παρόλα αυτά μπορεί κανείς να συναντήσει αρκετά συχνά και στη Μεσόγειο γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ανοιχτή επιδερμίδα αλλά έντονα καστανά μάτια. Άλλωστε επειδή το ξανθό είναι αγαπημένο χρώμα πολλές γυναίκες ρέπουν προς αυτό κάνοντας έτσι αρκετά συχνό αυτόν τον ιδιαίτερο τύπο γυναίκας. Το ιδεώδες μακιγιάζ προκειμένου να αναδείξετε τα καστανά σας μάτια και την ξανθιά σας κώμη, θα μπορούσε να είναι:

1) Για όλες τις ώρες: Smokey σε καφέ αποχρώσεις. Οι καφέ- γήινες αποχρώσεις δίνουν ένταση και βάθος και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τα καστανά μάτια. Αποφύγετε τα ψυχρά χρώματα και προτιμήστε σκιές σε καφέ, ροζ και μπεζ αποχρώσεις που ταιριάζουν υπέροχα με τα ξανθά μαλλιά και τα καστανά μάτια, καθώς προσδίδουν ζεστούς τόνους στο κατεξοχήν ψυχρό ξανθό. Όταν τα μάτια γίνουν smokey, το κραγιόν στα χείλη πρέπει να είναι σε γήινες επίσης, απαλές αποχρώσεις.

2) Βραδινό look: Το αχτύπητο βραδινό μακιγιάζ για ξανθές με σκούρα μάτια είναι η έντονη μακριά μαύρη γραμμή eyeliner σε μάτια φωτεινά και καθαρά (χωρίς δηλαδή άλλες έντονες σκιές). Η γραμμή αυτή του eyeliner κάνει τα μάτια σας γατίσια και ακαταμάχητα! Στα χείλη, σε αυτή την περίπτωση, τολμάμε με έντονο κόκκινο κραγιόν και είμαστε έτοιμες να τραβήξουμε όλα τα βλέμματα!

3) Πρωινό- φυσικό μακιγιάζ: Για τις πρωινές ώρες και για όλες εκείνες τις στιγμές που θέλετε να είστε βαμμένη και ταυτόχρονα να δείχνετε φυσική, προτιμήστε μικρή ποσότητα από μια βάση μέικ απ σε γήινους σταρένιους μπεζ τόνους (ούτε κατάλευκη ούτε ιδιαιτέρως ηλιοκαμένη απόχρωση). Για τα μάτια χρησιμοποιήστε μια στρώση μάσκαρα μαύρη ή καφέ και σκιαγραφήστε αχνά το περίγραμμα των ματιών σας με ένα απαλό καφέ μολύβι. Στα χείλη χρησιμοποιήστε μόνο ένα ενυδατικό μπαλμ ή ένα λιπ γκλος σε ματ nude-ροζ απόχρωση.
Όσον αφορά στα φρύδια των γυναικών αυτού του τύπου, που συχνά τείνει το φυσικό τους χρώμα να έχει μεγάλη απόκλιση από το ξανθό χρώμα των μαλλιών, προτείνουμε να μειωθεί αυτή η χρωματική διαφορά. Αρχικά στενεύουμε και μειώνουμε την ποσότητα των φρυδιών ώστε να μην είναι ιδιαιτέρως έντονα, χαρακτηριστικό που συναντούμε συχνά σε φυσικές ξανθές. Αν πάλι θέλετε να τα ανοίξετε λίγο χρωματικά να το κάνετε μόνο με τη βοήθεια του κομμωτή σας και γενικά να μην τα βάφετε έντονα αλλά να τα σχηματίζετε κ να τα γεμίζετε με ένα ανοιχτό καφέ μολύβι!