Η Άννα Μπουλγκάρι, κληρονόμος του πολυτελούς εμπορικού σήματος, πέθανε στα 93 της

Η Anna Bulgari Calissoni, κληρονόμος της Ιταλικής δυναστείας κοσμημάτων, Bvlgari, η εμβληματική μάρκα πολυτελείας, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Έφτασε στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως το 1983 όταν αυτή και ο έφηβος γιος της απήχθησαν από μια συμμορία εγκληματιών στην Απρίλια, νότια της Ρώμης.

Η Calissoni ήταν η εγγονή του Σωτήρη Βούλγαρη, ιδρυτή της δυναστείας Bvlgari.

Ακόμα και στα γηρατειά της, συνέχισε να επισκέπτεται την Παραμυθιά, το χωριό του παππού της στην Ήπειρο, στη δυτική Ελλάδα, σημειώνει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η κληρονόμος θα ερχόταν σε ανώνυμη περιήγηση, θα απολάμβανε την Παραμυθιά και τα νερά στο Ιόνιο πέλαγος, και δεν θα χάσει ποτέ την ευκαιρία να μιλήσει και να επαινέσει τον τόπο από τον οποίο ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία κοσμημάτων.

Με εκατοντάδες μεγάλα καταστήματα, ξενοδοχεία και προορισμούς σε όλο τον κόσμο, οι εκμεταλλεύσεις της σήμερα δεν μοιάζουν με τις ταπεινές αρχές της μάρκας.

Άλλωστε, πολλοί δεν θα φανταζόταν ότι το μικρό κατάστημα κοσμημάτων, ένας σκληρά εργαζόμενος Έλληνας αργυροχρυσοχόος, ο Σωτήριος Βούλγαρης, που ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1884, θα κατέληγε να είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες διεθνείς μάρκες παγκοσμίως.

Ο «πατέρας» της επωνυμίας υψηλής μόδας γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1857 στην ελληνική περιοχή της Ηπείρου και ήταν ένα από τα έντεκα παιδιά του πατέρα του Γεωργίου Βούλγαρη και της μητέρας του Ελένης Στεγκγκάρης. Το 1880, ο Σωτήριος μετακόμισε στην Ιταλία για ένα καλύτερο μέλλον με λίγα λεπτά στην τσέπη του.

Το ταλέντο και το πάθος του να δουλεύει με πολύτιμα μέταλλα και πέτρες τον κέρδισε μερικές κερδοφόρες δουλειές προτού ανοίξει το δικό του κατάστημα κοσμημάτων το 1884.

Ο διεθνής διευθυντής επικοινωνιών της Bulgari, Stephan Stenghen, υπενθύμισε στο κοινό την ελληνική κληρονομιά της πολυτελούς μάρκας και την ελληνική κληρονομιά του ιδρυτή της Σωτήρη Βούλγαρη, όταν μίλησε αποκλειστικά με τον Έλληνα Δημοσιογράφο το 2017.