Η περιοχή των ματιών είναι το νούμερο ένα πρόβλημα ομορφιάς στην εποχή των βιντεοκλήσεων

Με την πανδημία να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, η βιντεοκλήση έχει γίνει το νέο φυσιολογικό, καθώς οι προφυλάξεις για τη δημόσια υγεία απαιτούσαν χρόνο που πέρασε εκτός από την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους. Η μάρκα Skincare StriVectin ανέθεσε νέα έρευνα για να διερευνήσει πώς οι αντιλήψεις και οι συνήθειες της ομορφιάς έχουν αλλάξει μετά από ένα χρόνο πρωτοφανών διαταραχών. Η έρευνα για 2.000 ενήλικες των ΗΠΑ [1] διερεύνησε τον αντίκτυπο που ζούσε σε έναν πολύ εικονικό κόσμο στο πώς αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές τον εαυτό τους.

Καθώς οι ειδικοί λένε ότι οι βιντεοκάμερες τηλεφώνου και υπολογιστή μας μπορούν να εντείνουν τις σκιές γύρω από τα μάτια και τη μύτη, να επισημάνουν τις κηλίδες και τις ρυτίδες και ακόμη και να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο γεμάτο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 69% των ερωτηθέντων λένε τα πράγματα που τους ενοχλούν στις βίντεοκλήσεις δεν είναι τα πράγματα που τους ενοχλούν όταν κοιτάζουν στον καθρέφτη.

Οι ανησυχίες για τα μάτια είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα "προσώπου βίντεο", με 1 στους 4 καταναλωτές των ΗΠΑ να δηλώνουν ότι παρατηρούν τους κύκλους των ματιών περισσότερο στις βιντεοκλήσεις. Το 30% δηλώνει ότι στην πραγματικότητα απενεργοποίησε την κάμερα κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης επειδή τα μάτια τους φαινόταν κουρασμένα στην οθόνη και το 71% δηλώνουν ότι προσπαθούν να τονίσουν θετικά την περιοχή των ματιών.

Συνολικά, το 37% έχει εντείνει τις προσπάθειές του με ορούς, κρέμες ματιών και συσκευές, ενώ το 34% έχει προσθέσει προϊόντα για να κρύψει ή να μειώσει τους μαύρους κύκλους. Το 31% βασίζεται στον πρόσθετο ορισμό με τα έγχρωμα καλλυντικά και το 44% έχει ερευνήσει πώς να φαίνεται καλύτερα στις βιντεοκλήσεις ειδικά, ενώ το 33% έχει εξετάσει ακόμη και τις αισθητικές διαδικασίες αφού βλέπει συνεχώς τον εαυτό του σε βιντεοκλήσεις. Το 51% δηλώνει ότι οι μηνιαίες δαπάνες περιποίησης δέρματος / περιποίησης / αυτοεξυπηρέτησης έχουν αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας. Και το 52%, περισσότερο από το μισό, λένε ότι η αύξηση των δαπανών είναι αποτέλεσμα μεγαλύτερης ανησυχίας για την εμφάνισή τους λόγω συχνών βιντεοκλήσεων.

Η αποκάλυψη δεν αποτελεί απόλυτη έκπληξη για τις ομάδες Ε & Α και μάρκετινγκ στο StriVectin. Η μάρκα έχει δει διψήφιο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων των προϊόντων φροντίδας ματιών κατά το τελευταίο έτος.

"Με τα μάτια το κύριο στοιχείο της εμφάνισής μας ορατό στον εξωτερικό κόσμο τον περασμένο χρόνο, είναι φυσικό ότι έχουν γίνει το εστιακό χαρακτηριστικό του προσώπου μας", δήλωσε ο Alison Yeh, Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ της StriVectin.

Τελικά, μετά από ένα χρόνο εικονικών συναντήσεων, το 67% των καταναλωτών των ΗΠΑ που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι τελικά κατάλαβαν πώς να διασφαλίσουν ότι φαίνονται καλύτερα στις βιντεοκλήσεις.

Σχεδόν οι μισοί (46%) λένε ότι το νούμερο ένα τελευταίο λεπτό πριν από το Zoom ομορφιάς είναι ... βούρτσισμα των μαλλιών τους. Και περίπου το ένα τέταρτο (23%) λένε ότι η μάσκαρα είναι ο σωτήρας ομορφιάς πριν το Zoom (η δεύτερη επιλογή).

Όταν ρωτήθηκαν τι έχουν προσθέσει στη ρουτίνα ομορφιάς τους, η νούμερο ένα απάντηση των ερωτηθέντων ενισχύει το σχήμα περιποίησης της επιδερμίδας τους με μεγαλύτερη εστίαση στις περιοχές ανησυχίας.

Τα καλά νέα είναι ότι το 56% λέει ότι μετά από ένα χρόνο τηλεδιάσκεψης, είναι πλέον πιο άνετα να βλέπουν τον εαυτό τους στην κάμερα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι ακόμη και μετά την πανδημία, θα προτιμούσαν μια εικονική κλήση από μια προσωπική συνάντηση
(47% έως 44%).