Κρατήστε τα νύχια σας όμορφα και υγιή!

Τα νύχια μας αποτελούν το τελευταίο άκρο των άκρων μας πράγμα που σημαίνει ότι αποτελούν το πιο εκτεθειμένο σημείο του σώματος μας και το πιο ευπρόσβλητο σε μολύνσεις επομένως. Επιπλέον υφίστανται την ταλαιπωρία των προϊόντων καθαρισμού σε καθημερινή βάση για τις περισσότερες από εμάς! Για το λόγο αυτό, είναι βασικό να τα φροντίζουμε ιδιαίτερα ώστε να είναι και να δείχνουν υγιή!

Δεν παραλείπουμε τη χρήση γαντιών όταν πρόκειται να τα εκθέσουμε σε χημικές ουσίες όπως απορρυπαντικά και καθαριστικά. Αποφεύγουμε να τα βάφουμε συχνά καθώς τα βερνίκια νυχιών αποτελούν χημικές ουσίες και δεν αφήνουν το νύχι να «αναπνεύσει». Στην κατηγορία των προϊόντων που πρέπει να αποφεύγουμε είναι και τα σκληρυντικά για τους ίδιους λόγους. Επιπλέον το συχνό βάψιμο προκαλεί και συχνότερη χρήση του ασετόν το οποίο είναι ιδιαιτέρως βλαπτικό για τα νύχια καθώς τα αφυδατώνει. Αποφύγετε το κόψιμο των νυχιών κι προτιμήστε το λιμάρισμα τους όταν επιθυμείτε να τα κοντύνετε. Αυτό γιατί το κόψιμο διαχωρίζει τις στοιβάδες των νυχιών με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα. Το λιμάρισμα αντίθετα κρατά τις κεράτινες στοιβάδες του νυχιού ενωμένες. Μάλιστα είτε τα λιμάρετε είτε τα κόβετε, προτιμήστε να το κάνετε μετά το μπάνιο που τα νύχια είναι πιο μαλακά και ελαστικά.

Επειδή όμως είναι βασικό να ενισχύουμε τα νύχια μας και εκ των έσω όπως και τον οργανισμό μας γενικά, φροντίζουμε η διατροφή μας να μας καλύπτει σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, βιταμίνες C, A, Ε και πρωτεΐνη. Μπορείτε να καλυφθείτε και με ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα για γερά νύχια που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα φαρμακεία. Σας προτείνουμε επιπλέον δύο σπιτικές μάσκες με τις οποίες μπορείτε να φροντίσετε ακόμα καλύτερα τα νύχια σας. Η μία αποτελείται από 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αναμεμειγμένες με 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο και αποτελεί ένα εξαιρετικό δυναμωτικό. Η άλλη αποτελείται από 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι αναμεμειγμένο με αρκετή μαγειρική σόδα, τόση ώστε να δημιουργηθεί μια πυκνή πάστα. Η μάσκα αυτή αποτελεί ένα άριστο λευκαντικό των νυχιών. Και τις δύο μάσκες τις απλώνετε πάνω και στο εσωτερικό του νυχιού με μπατονέτα. Αφήνετε κάθε μια από αυτές να δράσει για πέντε περίπου λεπτά και ύστερα την πρώτη απλά την αφαιρείτε ταμποναριστά ενώ τη δεύτερη την ξεβγάζετε.