Μυστικές συνταγές και σπιτικά γιατροσόφια.

Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι
Η γνώση των γιαγιάδων μας αποκτά επιστημονική υπόσταση και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο, παρά μόνο υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Μια δοκιμή θα μας πείσει!

1. Μέλι για την τριχόπτωση.
Εάν τα μαλλιά μας είναι άτονα και αδύναμα και παρουσιάζουν έντονη τριχόπτωση, μπορούμς να τα δυναμώσουμε χρησιμοποιώντας μέλι. Διαλύουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ σε τέσσερα φλυτζάνια βραστό νερό. Το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει. Κάθε φορά που λουζόμαστε, αφού έχουμε ξεπλύνει το σαμπουάν απο τα μαλλιά μας, θα απλώνουμε λίγο απο το μείγμα και θα το αφήνουμε να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στην πορεία, ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Ακολουθώντας τη θεραπεία σε κάθε λούσιμο για ένα χρονικό διάστημα, σύντομα θα δούμε ορατά αποτελέσματα.

2. Κρεμμύδι για την γρίπη.
Εαν νιώσετε τη γνωστή δυσφορία σαν να είστε έτοιμοι να αρρωστήσετε, τ΄τοε ακολουθήστε το εξής γιατροσόφι. Κόψτε ένα ξερό κρεμμύδι στη μέση και ακουμπήστε το στο κομοδίνο σας πριν πάτε για ύπνο. Το κρεμμύδι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει τη δυνατότητα να «μαζεύει» όλους τους ιούς και τα μικρόβια, καθαρίζοντας έτσι την ατμόσφαιρα στον περιβάλλοντα χώρο σας.

3. Ξύδι αν τις ημικρανίες.
Εαν υποφέρετε απο ημικρανίες και θέλετε να αποφύγετε να κάνετε χρήση κάποιου φάρμακου, τότε μπορείτε να κάνετε μερικές κομπρέσες με ξύδι. Tο ξίδι, λόγω της ζύμωσης που έχει υποστεί, περιέχει οξικό οξύ, μια ουσία που συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων, καταπολεμώντας την υπεραιμία και ανακουφίζοντας από τον πόνο.

Tags: