Περιμένει FIBA και Πελεκάνο ο Αρης

γράφει: Βασίλης Βλαχόπουλος

 

Δύο απαντήσεις περιμένει ο Αρης στη διάρκεια της σημερινής (03/09) μέρας. Η πρώτη είναι από τη FIBA στο αίτημα άρσης της ποινής απαγόρευσης των μεταγραφών και η δεύτερη από τον Μιχάλη Πελεκάνο στην πρόταση συνεργασίας.

 

Η αποστολή του Αρη αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (03/09) για τη Βουλγαρία - όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της - και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξέφρασε την αισιοδοξία του.
Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τις πρώτες θετικές εντυπώσεις, τονίζοντας ότι "είναι θετικό ότι οι Ελληνες παίκτες έχουν μεγάλη εμπειρία γιατί θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά ώστε να ενταχθούν άμεσα και να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία της ομάδας. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, γιατί το ίδιο κάναμε και πέρυσι.
Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, περιμένουμε την απάντηση του Μιχάλη Πελεκάνου. Εχουμε μιλήσει με τον Μιχάλη, του εξήγησα ότι τον θέλω στην ομάδα για να έχει ρόλο ηγέτη. Περιμένουμε την απάντησή του».
Ο Αλεξανδρής σημείωσε ότι τα βασικά συστατικά που θα πρέπει να έχει ο Αρης την ερχόμενη σεζόν είναι «μαχητικότητα, νεύρο και ταχύτητα». «Θέλουμε να χτίσουμε τον καινούριο Άρη, που θα είναι βασισμένος στην φιλοσοφία της διοίκησης εξωαγωνιστικά και στη δική μου αγωνιστικά. Δηλαδή ένας Αρης που θα εμπνέει και θα παίζει σύμφωνα με τη λογική που αρέσει το φίλαθλο κοινό του Άρη, να πιέζει, να τρέχει, να παίζει θεαματικά και κυρίως να προσπαθεί να κερδίσει τα αποτελέσματα".
Το πρόγραμμα της ομάδας στη Βουλγαρία περιλαμβάνει τέσσερις φιλικούς αγώνες με Τσερκάσι (5/9), Λουκόιλ Ακαντέμικ (7/9 και 11/9), Λέφσκι Σόφιας (9/9).