Πώς να αναζωογονήσετε το δέρμα και τα μαλλιά σας αν νοσήσατε από Covid-19

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώνουμε χρησιμοποιώντας τις μυστικές συνταγές εκτός κουζίνας που έχουν πει οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας. Αυτά τα αιώνια συστατικά Αγιουρβέδα είναι αποτελεσματικά και αφήνουν το δέρμα και τα μαλλιά υγιή. Η ομορφιά ήταν ανέκαθεν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, και τώρα οδηγεί το νέο κύμα αλλαγής στο πρόσωπο μιας πανδημίας. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το λαμπερό, προστατευμένο δέρμα και η προθυμία να επενδύσετε σε νέα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που είναι φυσικά, χωρίς τοξίνες και επιλέξτε όλα τα σωστά κουτιά.

Αναμφίβολα, το COVID-19 έχει επηρεάσει τη σωματική και ψυχική μας υγεία και εάν έχετε μολυνθεί από τον ιό, ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι μακρύς και γεμάτος προκλήσεις. Όχι μόνο για να εξαφανιστεί η εξάντληση και άλλοι σωματικοί πόνοι, αλλά και να καταπολεμηθούν οι ανησυχίες για το δέρμα και τα μαλλιά. Ακολουθούν μερικές ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ως σύμπτωμα μετά το COVID και μερικές συμβουλές για την αντιστροφή των αποτελεσμάτων.
Το COVID τονίζει ολόκληρη τη λειτουργία του σώματος που επηρεάζει δυσμενώς τα μαλλιά, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει υπερβολική απόρριψη των μαλλιών ανάπαυσης ή telogen λόγω σοκ.
Η απόρριψη συνήθως ξεκινά σε μεγάλους σβώλους και συχνά συνδυάζεται με το χτένισμα ή το μπάνιο. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μετά από 2-3 μήνες του ιού και η περίοδος κατά την οποία τείνετε να πέφτουν μπορεί να διαρκέσει έως και 6-9 μήνες. Ωστόσο, τα μαλλιά σταδιακά επιστρέφουν στη φάση ανάπτυξης με τη σωστή χρήση συστατικών περιποίησης μαλλιών όπως τα πεπτίδια. Εφαρμόστε τον κρόκο των αυγών στα μαλλιά για να τονώσετε την ανάπτυξη καθώς είναι μια πλούσια πηγή πεπτιδίων, πάρτε συμπληρώματα μαλλιών και εφαρμόστε ορό μαλλιών με φυσικά συστατικά για να θρέψετε το τριχωτό της κεφαλής σας και να ενισχύσετε τα θυλάκια των μαλλιών ", λέει η Naina Ruhail, συνιδρυτής της Vanity Wagon .

Το ξηρό δέρμα μετά το COVID είναι συνηθισμένο. "Το δέρμα μπορεί να αισθάνεται ξεραμένο, ακόμη και να ξεφλουδίζει. Πάντα φροντίζετε να χρησιμοποιείτε απαλό καθαριστικό και γαλακτωματοποιητή ή βούτυρο shea τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα για να ανακουφίσετε την υπερβολική ξηρότητα. Μπορεί να υπάρχει φαγούρα, οπότε ο ιδανικός τρόπος είναι να καθαρίσετε το δέρμα με βιολογικά έλαια όπως καρύδα ή jojoba για στεγανοποίηση στην υγρασία, ".

Ναι, προκαλεί ακμή ή επιδεινώνει την τρέχουσα κατάστασή σας. "Συνιστάται να συνεχίσετε την τρέχουσα θεραπεία ακμής. Μπορείτε σίγουρα να εφαρμόσετε τζελ αλόης βέρα στο δέρμα, καθώς είναι μια φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος και θείου και τα δύο συστατικά είναι αποτελεσματικά κατά της ακμής. Χρησιμοποιήστε το λάδι δέντρου τσαγιού ως θεραπεία spot, είναι γνωστή για την ικανότητά της να καταπολεμά τα βακτήρια και να διευκολύνει τη φλεγμονή του δέρματος ", προτείνει ο Ruhail.