Σπιτική μάσκαρα σε λίγα μόλις λεπτά.

Φτιάξτε την ολόδικης σας, σπιτική μάσκαρα και ξεχάστε τα προϊόντα του εμπορίου μία και καλή!

Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη και το σπιτίσιο αποτέλεσμα της θα σας εκπλήξει, αφού η μάσκαρα αυτή είναι πολύ καλή, σκουραίνει, διαχωρίζει και θρέφει τις βλεφαρίδες, ενώ ο τρόπος παρασκευής είναι πανεύκολος και καθόλου χρονοβόρος.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας
4 κουταλάκια του γλυκού ζελέ αλόης βέρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κερί μέλισσας
1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα (θα τον βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής) (για το μαύρο) ή σκόνη κακάου (για καφέ)
ένα καθαρό δοχείο μάσκαρας

Σε περίπτωση αλλεργίας στον άνθρακα, καλό θα ήταν να αποφύγετε την επαφή με την περιοχή γύρω απο τα μάτια. Προτιμήστε το κακάο.

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε το λάδι καρύδας, το ζελέ αλόε βέρα και το τριμμένο κερί μέλισσας σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.

Ανοίξτε 1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα (ανάλογα με το επιθυμητό χρώμα, περίπου 1/4 - 1/2 κουταλάκι) και προσθέστε το στο μείγμα ελαίου. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.

Βάλτε το μείγμα σε μία πλαστική σακούλα και σπρώξτε το προς τα κάτω (όπως ένα κορνέ) και στην πορεία, κόψτε την αντίθετη πλευρά της σακούλας και δημιουργήστε μία μικρή τρυπούλα. Τοποθετήστε προσεκτικά το μείγμα μέσα σε ένα δοχείο μάσκαρας και είστε έτοιμη για βλέμμα που θα μαγνητίζει.

Tags: