ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΑ….ΜΥΣΤΙΚΑ!

Η γιαγιά μας, αναμφίβολα είναι ένα πρόσωπο σύμβολο στη ζωή μας! Αν το πρόσωπο της ήταν και περιποιημένο τότε από αυτήν δεν έχουμε να ακούσουμε μόνο παραμύθια και νόστιμες συνταγές αλλά και συνταγές ομορφιάς! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς τα κατάφερνε χωρίς να διαθέτει τα καλλυντικά που έχουμε στη διάθεση μας εμείς σήμερα; Ε λοιπόν τα μυστικά της ομορφιάς της κρύβονται ανάμεσα στα υλικά της νόστιμης κουζίνας της! Ανοίξτε ντουλάπια και ψυγεία και ανακαλύψτε τα 5 πιο βασικά από αυτά!

Ζάχαρη και λεμόνι για peeling και ιδιαίτερα καστανή ζάχαρη! Το scrub με αυτά τα υλικά έχει αντιγηραντικές ιδιότητες λόγω των αντιοξειδωτικών του χυμού λεμονιού ενώ οι χοντροί κόκκοι της καστανής ζάχαρης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα! Χρησιμοποιείστε το στο πρόσωπο σας και ύστερα από αυτό η ενυδατική σας θα απορροφάται πιο εύκολα εξασφαλίζοντας σας βελούδινη επιδερμίδα!

Μέλι για βελούδινα μαλλιά. Μην τρομάζετε! Δεν εννοούμε να το βάλετε απευθείας στα μαλλιά σας… αλλά μια μικρή ποσότητα στο μαλακτικό σας! Δοκιμάστε το και θα…. κολλήσετε!

Ελαιόλαδο για γερά όμορφα νύχια και επιδερμίδα: Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στα νύχια και στα πετσάκια σας μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον! Θα τους δώσει λάμψη και θα εξαλείψει τις παρανυχίδες! Βάλτε το και στο πρόσωπο ως μάσκα ταμποναριστά και θα εξαφανίσει ουλές και σημάδια!

Σταφύλια για ακτινοβόλα επιδερμίδα και ιδιαιτέρως τα κόκκινα! Με τις βιταμίνες B6, C και Α που περιέχουν αλλά και πολλά αντιοξειδωτικά θα κάνουν το δέρμα σας να λάμψει χρησιμοποιώντας τα ως μάσκα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!

Μαγειρική σόδα για αστραφτερό χαμόγελο και δροσερή αναπνοή!
Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε τουλάχιστον ένα βαζάκι με μαγειρική σόδα στο ντουλάπι της κουζίνας της γιαγιάς! Αν θέλετε να διατηρήσετε λαμπερό χαμόγελο τότε βάλτε λίγη πάνω στην οδοντόκρεμα σας και βουρτσίστε τα δόντια σας. Κάντε το τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα! Επιπλέον για δροσερή αναπνοή προσθέστε σε ένα ποτήρι με νερό δυο κουταλιές μαγειρική σόδα και ανακάτεψε. ¨Έχετε τότε ένας πρώτης τάξεως στοματικό διάλειμμα! Εφαρμόστε τα παραπάνω tips και μόνο…γιαγιά που δε θα δείχνετε!