Τips για λαμπερά και ενυδατωμένα χείλη!

Μπορεί ο χειμώνας να είναι μία αγαπημένη εποχή, με αρκετά ωφέλη μάλιστα για τον οργανισμό μας, αυτό δεν αναιρεί όμως το γεγονός οτι οι μεγάλες εναλλαγές της θερμοκρασίας μας ταλαιπωρούν αρκετά.

Το πρώτο σημάδι οτι μπήκε για τα καλά ο χειμώνας είναι το γνωστό φαινόμενο των ξηρών και σκασμένων χειλιών, γεγονός το οποίο μπορεί να καταλήξει πολύ ενοχλητικό και επίπονο.

Μπορείτε όμως και να το αποφύγετε ή/και να το εξαφανίσετε, εαν το έχετε ήδη πάθει. Και μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ευρώ, αφού όλα τα υλικά είναι φυσικά και θα τα βρείτε πιθανότατα στην κουζίνα σας!

1. Το μαγικό ελαιόλαδο! Μη ξεγελιέστε, δεν είναι μόνο για την κουζίνα. Απλώστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στα χείλη σας πριν πάτε για ύπνο ή κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

2. Μην ξεχνάτε αραιά και πού να κάνετε μία απολέπιση για να διώχνετε τα νεκρά κύτταρα. Λίγη βαζελίνη με ζάχαρα είναι ό,τι πρέπει.

3. Ενυδάτωση, το μαγικό μας όπλο. Μην ξεχνάτε να κρατάτε τα χείλη σας ενυδατωμένα. Βάλτε στην τσάντα σας ένα ενυδατικό lip balm ή χρησιμοποιήστε κραγιόν και lip gloss τα οποία έχουν και ενυδατική δράση.

4. Προσπαθήστε να μην γλύφετε τα χείλη σας. Είναι μύθος πως αυτό είναι ένας τρόπος ενυδάτωσης, καθώς προκαλεί ξηρότητα και αφυδάτωση.

5. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό! Για να μην αρχίσουν τα χείλη σας να αφυδατώνονται, βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα! Εξάλλου, το έχουμε πει πολλές φορές, η ενυδάτωση πρέπει να ξεκινά από μέσα προς τα έξω και το αντίστροφο!

Tags: