Φρόντισε τα μαλλιά σου με μάσκα σπιτική

Στις μέρες μας η καθημερινότητα μας είναι αυτή που ταλαιπωρεί τα μαλλιά μας και δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα. Η λύση βρίσκεται στα χέρια σου… δημιούργησε μια μάσκα μαλλιών σπιτική και δώσε στα μαλλιά σου την λάμψη και την θρέψη που τους αξίζουν.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ελάχιστα και τα έχεις ήδη μέσα στο σπίτι σου, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Λοιπόν θέλουμε: 1 φλ. Zάχαρη, 2 αυγά, 3κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

Δημιούργησε ένα μείγμα ρίχνοντας μέσα τα αυγά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε τα καλά. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά τότε πρόσθεσε μέσα και λίγες σταγόνες λεμόνι. Στη συνέχεια σε στεγνά μαλλιά βάλε το μείγμα της μάσκας που έκανες και με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στις ρίζες του μαλλιού. Τη μάσκα την κάνεις σε όλη την τρίχα και όχι μόνο στη ρίζα.

«Ασφαλίζεις» τα μαλλιά σου με ένα σελοφάν και κάνεις ένα ωραιότατο διάλειμμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια εφόσον δεις καλά το ρολόι σου πως πέρασε ο χρόνος, αφαιρείς το σελοφάν και ξεπλένεις τη μάσκα.

Τα μαλλιά σου θα είναι τόσο λαμπερά που θα ξετρελαθείς από το αποτέλεσμα. Την μάσκα αυτή μπορείς να την κάνεις μία φορά το μήνα, δεν χρειάζεται συχνότερα.

Tags: