Μάιος 2012

Euro 2012: Η πλειοψηφία των Πολωνών δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο

Απίστευτο κι όμως αληθινό, για τη χώρα που θα διοργανώσει με την Ουκρανία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των μη ενδιαφερόμενων για το άθλημα, το 40% απάντησε ότι δεν παρακολουθεί καθόλου ποδόσφαιρο, ενώ από το 43% των οπαδών το 14% παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη «στρογγυλή θεά».

Αγώνας δρόμου για είσπραξη 400 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο

Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να αποδυθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός προκειμένου να πετύχει τον στόχο του Μνημονίου για τα έσοδα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έως τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί οφειλές ύψους ενός δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, στο πεντάμηνο έχουν εισπραχθεί 600 εκατ. ευρώ. Επομένως, μέσα στον Ιούνιο οι εφορίες θα πρέπει να εισπράξουν 400 εκατ. ευρώ για να είναι η χώρα συνεπής στις υποχρεώσεις της. Αυτό σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση θα πρέπει οι εφορίες να εισπράττουν έσοδα ύψους 16 εκατ.

Με 18 δισ. ευρώ ενισχύθηκαν τέσσερις τράπεζες

Tονωτική ένεση 18 δισ. ευρώ δέχθηκαν οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, ενισχύοντας τα κεφάλαιά τους σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ομόλογα του EFSF στις τράπεζες ως προκαταβολή για τη συμμετοχή τους σε μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου που θα γίνουν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Συγκεκριμένα, η Εθνική έλαβε ομόλογα ύψους 7,43 δισ. ευρώ, η Πειραιώς 4,7 δισ. ευρώ, η Εurobank 3,97 δισ. ευρώ και η Αlpha 1,9 δισ. ευρώ.

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ο «ζήτουλας» της Ευρώπης

Τόνισε ότι την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και την 19η Μαΐου ως μέρα τιμής και μνήμης των θυμάτων της, την εισηγήθηκε η τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ πρόσθεσε ότι ιδίως οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με ποντιακές οργανώσεις κάνουν μεγάλη προσπάθεια στο ευρωκοινοβούλιο ώστε να καταστεί αυτό κοινή απόφαση σε διεθνές επίπεδο.

Με προβλήματα συνεχίζονται οι δοκιμές του ινδικού ...

Όπως ανέφεραν ινδικές πηγές από τα δύο βλήματα που εκτοξεύτηκαν το πρώτο επέτυχε το στόχο του ενώ από το δεύτερο στόχο οι μηχανικοί της αρμόδιας υπηρεσίας εξοπλισμών μελετούν τα δεδομένα. Τα βλήματα εκτοξεύτηκαν από αυτοκινούμενη πλατφόρμα ενώ οι στόχοι ήταν ρυμουλκούμενοι από αεροσκάφος.

H ελληνική "ομάδα" της "σκοτεινής" ...

H γνωστή ελληνική "ομάδα Bilderberg" αποτελούμενη από τους Γιώργος Δαβίδ, πρόεδρος της Coca Cola, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργό Οικονομικών (κάπου 550 σταυρούς πήρε στις εκλογες στην Περιφέρεια Αττικής), ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Α.Παπαχελάς, επίσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, κλπ, ετοιμάζεται για την φετινής συνάντηση της κλειστής - κατ'άλλλους "σκοτεινής" - Λέσχης Bilderberg, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου στο Shantilly της πολιτείας Virginia των Η.Π.Α.

Μπρον: Να συνεχίσει και το 2013 ο Σούμι

Ο Σουμάχερ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, όμως έχασε αυτό που θα ήταν η 69η pole position της καριέρας του, καθώς μια ποινή πέντε θέσεων στο grid που είχε από την Ισπανία, τον έριξε στην έκτη θέση της εκκίνησης για τον αγώνα στο Πριγκιπάτο. Παρόλα αυτά ο Μπρον πιστεύει ότι αυτή η εμφάνιση θα πείσει τελικά τον 43χρονο γερμανό να επεκτείνει την καριέρα του πέρα από το 2012, καθώς του δείχνει πως παραμένει γρήγορος και του δίνει κίνητρο για να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. "Νομίζω ότι αυτή είναι η ευχή όλων μετά από τέτοια εμφάνιση", σχολίασε ο Μπρον.

Σελίδες