Μάιος 2015

Περιποίηση προσώπου με ελαιόλαδο και μαρούλι.

Χαρίστε στο πρόσωπο απαράμιλλη λάμψη και δείτε την επιδερμίδα σας πιο φωτεινή απο ποτέ!

Και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μία κρέμα ή μάσκα του εμπορίου, αφού μπορείτε να δημιουργήσετε την ολόδικη σας, σπιτική μάσκα περιποίησης προσώπου, με υλικά μέσα απο την κουζίνα σας!

Τί θα χρειαστείτε:
Ελαιόλαδο
1 Μικρό μπολ
1 Λεμόνι
Μερικά φύλλα μαρουλιού

Τρόπος εφαρμογής:
Στο μπολ, βάλτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό απο ένα λεμόνι και ανακατέψτε τα καλά.

Tags: 

Φτιάξε σπιτικό σαμπουάν με χαμομήλι.

Κακομάθετε λιγάκι τα μαλλιά σας και χαρίστε τη φροντίδα που τους αναλογεί.

Μπορείτε εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά να δημιουργήσετε το ολόδικο σας σπιτικό σαμπουάν με βάση το χαμομήλι, το οποίο θα αναδείξει τη χαμένη λάμψη και θα επαναφέρει την απαλότητα στα μαλλιά σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

- 3 σακουλάκια χαμομήλι ή 3 κουτ. σούπας αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού
- 3 κουταλιές της σούπας αγνό σαπούνι σε νιφάδες
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη

Τρόπος παρασκευής:

Tags: 

Σπιτική λοσιόν για βαθύ μαύρισμα.

Για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις στις παραλίες θα χρειαστείτε κάποιο λαδάκι ή κάποια λοσιόν που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γρήγορα ένα βαθύ και τροπικό μαύρισμα.

Τώρα, μπορείτε εύκολα και κυρίως οικονομικά να φτιάξετε τη δική λοσιόν, η οποία φυσικά θα δεν θα έχει συντηρητικά, βαζελίνη, πετροχημικά και άλλες βλαβερές για το δέρμα ουσίες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

50 ml αμυγδαλέλαιο
50 ml ελαιόλαδο
Βάμμα ιωδίου κόκκινο

Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνετε το αμυγδαλέλιο με το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουν μία χλυαρή θερμοκρασία.

Tags: 

Ενυδάτωση και προστασία με καρπούζι.

Το γνωστό σε όλους καρπούζι, εκτός απο μία άκρως δροσιστική και γευστική καλοκαιρινή λιχουδιά, αποτελεί έναν ιδανικό σύμμαχο για την περιποίηση της επιδερμίδας, ειδικά απο σημάδια που έχουν εμφανιστεί λόγω της έκθεσης στο ήλιο.

Με 93% περιεκτικότητα σε νερό και πλούσιο συνδυασμό πολυβιταμινών όπως Α, Β6 και C, θα ενυδατώσει σε βάθος το δέρμα σας, θα το επισκευάσει τις όποιες ατέλειες και θα δημιουργήσει ένα στρώμα προστασίας.

Διαδικασία:

Τρίβουμε ένα μεγάλο κομμάτι καρπούζι και το στίβουμε καλά.

Tags: 

Αποκτήστε λαμπερά μαλλιά με μπύρα και αυγό!

Επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σας, με φυσικό τρόπο και με υλικά αγνά, γεμάτα θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες.

Προτού λοιπόν καταφύγετε σε κάποιο προϊόν του εμπορίου, το οποίο αναμφισβήτητα βρύθει απο χημικές ουσίες, δοκιμάστε την μάσκα μαλλιών που ακολουθεί, φτιαγμένη απο μπύρα και αυγό!

Το αυγό είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, E και D ενώ περιέχει λεκιθίνη και πρωτεϊνες που κάνουν τα μαλλιά υγιή και δυνατά. Η μπύρα, απο την άλλη, χαρίζει απίστευτη λάμψη στα μαλλιά.

Σε ένα μπολάκι, ανακατέψτε 30ml μπύρα και ένα αυγό.

Tags: 

Ανακούφιση απο ηλιακά εγκαύματα με γάλα και λεμόνι.

Τώρα που ο καιρός άνοιξε απότομα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν τις πρώτες τους επισκέψεις στην αγαπημένη τους παραλία.

Ο ήλιος, όμως, για άλλη μία χρονιά, είναι σε αρκετά επικίνδυνα πλαίσια, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την έκθεση μας σε αυτόν.

Αν η πρώτη σας μέρα στην παραλία σας άφησε, εκτός απο την γνωστή γλυκιά κούραση της θάλασσας, σημαδάκια στο δέρμα, τότε το μόνο που μένει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την εξής συνταγή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Tags: 

Ενυδατωθείτε με μέλι και μήλο.

Χαρίστε στην επιδερμίδα την ενυδάτωση και την ξεκούραση που της αρμόζει και αφεθείτε στα μαγικά αποτελέσματα της μητέρας φύσης.

Χρησιμοποιώντας μέλι και μήλο, ενυδατώστε και καθαρίστε σε βάθος την επιδερμίδα σας, ενώ παράλληλα της παρέχετε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που λειτουργούν και ως αντιγυραντικά.

Υλικά:
- 1 μήλο
- ½ κουταλιά της σούπας μέλι

Τοποθετήστε στο μήλο και το μέλι στο μπλέντερ και αναμείξτε τα μέχρι να προκύψει μία παχύρεστη πάστα.

Tags: 

Μάσκα απολέπισης με πορτοκάλι και αλάτι.

Επαναφέρετε τη λάμψη και τη φρεσκάδα στην επιδερμίδα του προσώπου σας, με μία συνταγή απο το καλάθι της φύσης, η οποία είναι πανεύκολη στην παρασκευή και την εφαρμογή της.

Το πορτοκάλι είναι ένας μαγικός σύμμαχος ομορφιάς, καθώς απολεπίζει απαλά το δέρμα, αποβάλλοντας όλα τα νεκρά κύτταρα και καταπολεμώντας τα σπυράκια. Επίσης, ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα και ρυθμίζει και την λιπαρότητα του.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ξύσμα απο πορτοκάλι
1 κ.γ αλάτι

Tags: 

Απαλή και μεταξένια επιδερμίδα με βοηθό τη σοκολάτα.

Χαρίστε στην επιδερμίδα του προσώπου σας την προσοχή και την φροντίδα που της αξίζει, χρησιμοποιώντας ως πανίσχυρο βοηθό τη γνωστή σε όλους σοκολάτα, η οποία εκτός απο λαχταριστή γλυκιά λιχουδιά αποτελεί και τον ιδανικό σύμμαχο για την φροντίδα του προσώπου μας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

- 2 μπάρες μαύρης σοκολάτας
- 2/3 του φλιτζανιού γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Διαδικασία παρασκευής και εφαρμογής.

Σε μπεν μαρί, λιώστε τις μπάρες της σοκολάτας. Σε ένα άλλο μπολάκι, αναμείξτε το γάλα με το αλάτι.

Tags: 

Πείτε «αντίο» στις ρυτίδες με...ρύζι!

Με σύμμαχο το ρύζι και με μερικά ακόμα αγνά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε μία υπέροχη μάσκα προσώπου με αντιρυτιδική δράση, η οποία θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στην επιδερμίδα σας και θα σας τονώσει όσο τίποτε άλλο.

Το ρύζι έχει τη μαγική ιδιότητα να καταπραϋνει την ευαίσθητη επιδερμίδα και να μειώνει τις ρυτίδες ενώ παράλληλα εξαφανίζει τις κοκκινίλες απο το δέρμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

- Μια χούφτα ρύζι
- Νερό μέχρι να καλύψει το ρύζι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 2 κουταλάκια γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:

Tags: 

Σελίδες