Ιούνιος 2012

Καθορισμό της ΑΟΖ στη βάση του Διεθνούς Δικαίου ...

Στις επιλογές του ειρηνικού διακανονισμού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει και την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, εφόσον αυτό απαιτείται. Μια επιλογή με την οποία η κ. Θεοχάρους δεν συμφωνεί, διότι δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά η Τουρκία είναι εκείνη που θα πρέπει να υπογράψει και να θέσει σε εφαρμογή το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας επί τη βάσει του οποίου, όπως πολύ ορθά αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να καθοριστεί η ΑΟΖ σε διμερές επίπεδο.

Σπάρτη: Στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του κάστρου των Βατίκων

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - ...

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παρελθόν και επίσημα ο Ράντος

Τον τερματισμό της συνεργασίας της με τον Αλέκο Ράντο ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί χωρισμού των δύο πλευρών. "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη διακοπή τη συνεργασίας της με τον Αλέκο Ράντο και τον ευχαριστεί για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο", αναφέρει η ανακοίνωση των ερυθρολεύκων. Αντικαταστάτης του θα είναι ο μέχρι πρότινος προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Βασίλης Αλεξούδης, που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Το ψέμα της Μέρκελ για τα ευρωομόλογα

Κι αυτό διότι η ίδρυση ενός υπερ - υπουργείου Οικονομικών προϋποθέτει την παραχώρηση μέρους της εθνικής της κυριαρχίας. Αυτή την στιγμή οι Γερμανοί δεν νιώθουν την ανάγκη να παραχωρήσουν ούτε τον πυρετό τους. Πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε εμφανώς καλύτερη θέση από τους εταίρους τους στην ΕΕ. Είναι όμως έτσι; Έτσι φαίνεται, έτσι μας λένε. Κι έτσι θα ήταν αν γνωρίζαμε την πραγματική κατάσταση των γερμανικών τραπεζών. Για να μην είμαστε άδικοι, το ίδιο ισχύει πλέον για όλες τις χώρες.

Πακιστανοί Ταλιμπάν δημοσίευσαν βίντεο με κεφάλια ...

Στρατιωτική πηγή στην μεγαλούπολη Πεσαουάρ, στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, επιβεβαίωσε πως 17 στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από τη δράση των Ταλιμπάν από την έναρξη των συγκρούσεων την περασμένη Κυριακή και πως τα κεφάλια που παρουσιάζονταν στο βίντεο ήσαν δικά τους.

Στο "κόκκινο" οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ...

Ο κ. Ζερβός είπε την Τρίτη ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε συνεργασία με εταιρείες υπενθύμισης οφειλών προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με call centers που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές και τις δυνατότητες διακανονισμού που υπάρχουν, χωρίς να τίθεται προς το παρόν ζήτημα συνεργασίας με εισπρακτικές εταιρείες.

"Πρώτη" με χαμηλούς τόνους στον ΠΑΟΚ

Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για ένα στοιχείο ενδεικτικό της ψυχοσύνθεσης των φίλων της ομάδας. Το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε μεταγραφές, η διαρκής ενασχόληση με τα οικονομικά και οι μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν, είναι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο. Πάντως, αυτοί οι 3.000 φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στην Τούμπα, φρόντισαν να ενθαρρύνουν τον Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας ατμόσφαιρα. Πάντως, οι οργανωμένοι οπαδοί του Δικεφάλου - με συνθήματά - καταφέρθηκαν κατά της Αστυνομίας, ενώ άπλωσαν κι ένα πανό που ανέφερε «Λευτεριά στα αδέρφια μας».

Σελίδες