Μάιος 2014

Βατικανό

Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία και αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού (ή και παπικού) κράτους του Μεσαίωνα. Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1929 με τη Συνθήκη του Λατερανού. Χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος, ως προς την έκταση του (0,44 τετρ. χλμ.) και τον πληθυσμό του (σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009) αριθμεί 826 ανθρώπους. Στο Βατικανό εδρεύει η Αγία Έδρα, που αποτελεί το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας.

Tags: 

Βίσονας

O Βίσονας είναι γένος μεγάλων αρτιοδάκτυλων μηρυκαστικών θηλαστικών, που περιλαμβάνει έξι είδη της ομάδας των βοοειδών (Bovinae). Σήμερα υπάρχουν δυο είδη, ο αμερικανικός βίσων και ο ευρωπαϊκός βίσων, γνωστός και ως βόνασος. Αυτά τα είδη περιλαμβάνουν δυο υποείδη το καθένα.

Tags: 

Εθισμός στην τηλεόραση

Γνωρίζετε ότι σε ανεπτυγμένες χώρες, ο μέσος άνθρωπος παρακολουθεί κατά μέσο όρο 4 ώρες τηλεόραση κάθε μέρα; Αυτό σημαίνει ότι 25% του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι, το περνούμε καθηλωμένοι μπροστά από την τηλεόραση.
Κάνετε ένα απλό υπολογισμό και θα δείτε ότι εάν εξοικονομούσαμε αυτές τις ώρες, αυτόματα συνεπάγεται ότι θα είχαμε επιπλέον 3 ολόκληρους μήνες κάθε χρόνο στη διάθεση μας. Σκεφτείτε λίγο και αναλογιστείτε πόσα ευχάριστα, παραγωγικά και χρήσιμα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε στους 3 αυτούς επιπρόσθετους μήνες που θα διασώζαμε από την τηλεόραση.

Tags: 

Σοφία Βόσσου

Η Σοφία Βόσσου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός, καθηγήτρια μουσικής, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός. Γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1961 στην Πάτρα, ενώ από το 1972 ζει στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει μουσική, πιάνο και θεωρητικά. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1979 παίζοντας πιάνο αρχικά και τραγουδώντας στη συνέχεια, σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας. Παράλληλα εμφανιζόταν και σε διάφορες συναυλίες, κυρίως στο πλευρό του Χρήστου Λεοντή, σε συνεργασία με τον οποίο έκανε και την πρώτη της δισκογραφία.

Tags: 

Το χαμό του 21χρονου Αλέξανδρου Σκοπελίτη θρηνεί η κοινωνία του Βόλου.

Ο Αλεξ τις τελευταίες μέρες έδινε δύσκολη μάχη για τη ζωή, ύστερα από τροχαίο ατύχημα προ δεκαημέρου με το αυτοκίνητό του, στη Νέα Ιωνία, κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, με το οποίο κινούνταν προς τα Μελισσάτικα, όπου διέμενε.

Tags: 

Ξεβράστηκε βάρκα απο τσουνάμι

Με περιέργεια και τρόμο αντίκρυσαν οι κάτοικοι του Ocean Shores στο Σηάτλ μια βάρκα η οποία ήταν καλυμμένη από περίεργα όντα που είχαν πλοκάμια. Είχε ταξιδέψει από την Φουκουσίμα της Ιαπωνίας…
Κάλεσαν την ακτοφυλακή και μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ανήκε σε ένα ιάπωνα ψαρά και μετά το καταστροφικό τσουνάμι είχε παρασυρθει στ’ ανοικτά και ταξίδεψε χιλιαδες μίλια.
Ταξίδευε τρία ολόκληρα χρόνια ένα μηνα και 17 ημέρες μετά και τελικά έφτασε από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ.

Tags: 

Τσίπουρο καταστάσεις

Το τσίπουρο είναι ένα ελληνικό αλκοολούχο ποτό το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Η Τσικουδιά ή Ρακή στην Κρήτη είναι κάτι ανάλογο, ωστόσο η κυριότερη διαφορά του είναι ότι η τσικουδιά είναι προϊόν μονής απόσταξης. Σε άλλες χώρες, παρόμοια ποτά είναι η Ιταλική Γκράπα, το Αράκ της Μέσης Ανατολής και η ζιβανία της Κύπρου.
Το τσίπουρο έχει τις περισσότερες φορές 36 με 45 αλκοολικούς βαθμούς.
Δεν πρέπει να συγχέεται με το ούζο, ποτό με διαφορετικό τρόπο παρασκευής.

Tags: 

Όταν αρχίζεις να τα βλέπεις μπλέ!!!

Μπήκε στη ζωή μας το 1998 και την αναστάτωσε. Η σιλντεναφίλη, όπως είναι η χημική ονομασία του Viagra, ανήκει σε μία ομάδα φαρμάκων τους αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 (PDE-5) που αποτελούν την πιο αποτελεσματική θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία.

Tags: 

Διάσημα ζευγάρια

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Ντόναλντ Ντακ με τον... Spiderman; Ο Ποπάυ με τον Hulk; Είχε ο θείος Σκρουτζ γκόμενα κι αν ναι τόλμησε ποτέ να το παραδεχθεί ο μεγαλύτερος -και σε αισθήματα- τσιγκούνης όλων των εποχών;

Tags: 

Σελίδες