Ιούνιος 2014

Ναός του Ολυμπίου Διός

Ο ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο ή οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός είναι ένας σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
Τοποθεσία και ιστορία του ναού

Tags: 

Νίκος Βαμβακούλας

Ο Νίκος Βαμβακούλας (γεν. Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 1957) είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, από τους σημαντικότερους αμυντικούς που πέρασαν απ' τα ελληνικά γήπεδα. Ξεχώριζε για το ενθουσιώδες παιχνίδι του, το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του (λόγω του οποίου δεν απέφευγε τις ακρότητες), την πλούσια κώμη του και τις χαρακτηριστικές ατάκες, δείγμα αυθορμητισμού.
Καριέρα
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο απ' τον ερασιτεχνικό σύλλογο της Λαυρεωτικής, αγωνιζόμενος αρχικά ως επιθετικός και το καλοκαίρι του 1977 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Tags: 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΠΑΕΙ ΚΡΗΤΗ....

Από τις 19 Ιουλίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο Ηράκλειο, λειτουργεί έκθεση με θέμα την ιστορία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων που θεωρείται ο πρώτος υπολογιστής που κατακεύασαν οι άνθρωποι θα βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ηρακλείου μέχρι και τον Οκτώβριο.
Ο περίφημος αρχαίος υπολογιστής ανασύρθηκε από τον βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων από σφουγγαράδες της Σύμης το 1900 και από τότε βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Tags: 

Αεροψεκασμοί και... μάχη με τα κουνούπια

Οι πρώτοι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 27 Ιουνίου.

Tags: 

Παράξενα φρούτα

Παράξενα φρούτα από όλο τον κόσμο, που δύσκολα συναντάμε στην Ελλάδα αλλά είναι αρκετά κοινά για άλλους λαούς.
Το χέρι του Βούδα

Είναι μια πικοιλία κίτρου που ευδοκιμεί στην Ασία και πήρε το όνομά του από τη μορφή του καρπού που μοιάζει με χέρι. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και άλλα φαγητά καθώς δεν είναι πικρό όπως τα κοινά κίτρα. Επίσης χρησιμοποιείται σε λατρευτικές τελετές σε βουδιστικούς ναούς. Πιστέυεται ότι ο Βούδας προτιμά καρπούς με τα «δάχτυλα» σε κλειστή θέση, καθώς τα κλειστά δάχτυλα συμβολίζουν την προσευχή.
Horned Melon (Kiwano)

Tags: 

Oι θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα, το ρόδι αν και έχει απίθανη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά, αγνοείται επιμελώς από τους περισσότερους, που είτε δυσκολεύονται να το καθαρίσουν είτε δεν ξέρουν πώς να το απολαύσουν. Επειδή όμως προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία στην καλή υγεία του οργανισμού και θεωρειται ένα από τα πλέον ενεργειακά φρούτα, δείτε τους λόγους που πρέπει τάχιστα να ξεκινήσετε να καταναλώνετε ρόδια, αν δεν το κάνετε ήδη!

Tags: 

Η γυναίκα με το μεγαλύτερο (φυσικό) στήθος στον κόσμο!

Μια γυναίκα από την Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έχει πιστοποιημένα από το The Guinness Book of World Records το μεγαλύτερο φυσικό στήθος στον κόσμο.
Η 55χρονη Ανν δήλωσε ότι το στήθος της άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα όταν ήταν πολύ νέα. Πήρε τον πρώτο της στηθόδεσμο σε ηλικία 10 ετών ενώ της ήταν πολύ δύσκολο να κάθεται στο θρανίο. Παραδέχτηκε ότι η πλάτη της την πονάει πολύ ενώ όταν βγαίνει βόλτα με την κόρη και την αδερφή της οι άνδρες την σχολιάζουν. Οι γυναίκες πάλι από την άλλη, της λένε να κάνει μείωση στήθους.

Tags: 

Επικίνδυνη η κατανάλωση αλκοόλ στον ήλιο

Piña coladas, daiquiris και εξωτικά ποτά δίπλα στην παραλία, κάτω από τον απογευματινό ήλιο είναι η απόλυτη χαλάρωση του καλοκαιριού, σωστά; Λάθος, αφού μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Dermatology υποστηρίζει ότι η κατανάλωση αλκοόλ στον ήλιο αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του δέρματος.

Tags: 

Φίλιππος Β΄ της Μακεδονίας

Ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή Φίλιππος Β΄ o Μακεδών, ήταν ο βασιλιάς που έκανε τη Μακεδονία ισχυρό κράτος, ένωσε υπό την ηγεμονία του τα υπόλοιπα ελληνικά κράτη και προετοίμασε στην ουσία την κατάκτηση της Περσίας και του μεγαλύτερου μέρους του τότε γνωστού κόσμου από τον γιό του Μέγα Αλέξανδρο.

Tags: 

Σελίδες