Ιούλιος 2014

Φτιάξτε το δικό σας οικολογικό εντομοκτόνο

Για να απαλλαγείτε από τα έντομα φυτών στον κήπο ή στις γλάστρες σας οικολογικά, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, μπορείτε πολύ εύκολα να παρασκευάσετε το δικό σας οικιακό εντομοκτόνο.
Σαπούνι
Διαλύεις 50 γραμμάρια σαπούνι και 1 κουταλιά οινόπνευμα σε 1 λίτρο ζεστό νερό και ψεκάζετε.
Καυτερές πιπεριές
Βράζεις 2-3 καυτερές πιπεριές μαζί με μισό κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο. Τα αφήνεις για 2 μέρες και στραγγίζεις. Ψεκάζεις με το μίγμα, το οποίο μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
Τσουκνίδα

Tags: 

Την κήδεψαν πριν την ώρα της

Οι γιατροί είχαν επιβεβαιώσει τον θάνατό της. Οι συγγενείς της περίλυποι ετοιμαζόντουσαν να τη κηδέψουν... αλλά αυτή ξύπνησε μέσα στο φέρετρο.
Ξυπνώντας και ενώ έβλεπε τους συγγενείς της να είναι έτοιμοι να την νεκρώσιμη ακολουθία έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε κανονικά!

Tags: 

Χίος

Η Χίος είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Μικράς Ασίας. Μόλις 3,5 ναυτικά μίλια τη χωρίζουν από το ακρωτήριο Πούντα ως τη χερσόνησο της Ερυθραίας στο ύψος του Τσεσμέ. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας (904 τετρ.χιλιόμετρα) με μήκος ακτών 213 χιλιόμετρα και πληθυσμό, που ζει στην πόλη της Χίου, πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού καθώς και στα 64 χωριά του νησιού. Ακόμα η Χίος έχει μεγάλη απόδημη κοινότητα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Tags: 

Πρόταση γάμου μέσω iPhone

Όταν ο Σάμπα Ιντελκάνι, 26χρονος μηχανικός ασφάλειας υπολογιστών και κάτοικος Αυστραλίας, αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην φίλη του Μέλοντι, ήξερε πως έπρεπε να γίνει με εντυπωσιακό και καινοτόμο τρόπο.
Έτσι, δημιούργησε μια ειδική εφαρμογή iPhone που οδηγούσε την Μέλοντι σε κυνήγι θησαυρού που κατέληγε σε σουίτα ξενοδοχείου, όπου την περίμεναν δυο… αρκουδάκια.

Tags: 

Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά τη Σκιάθο. Έχει έκταση περίπου 96 τετρ. χιλ. και περίμετρο 67 χιλιόμετρα. Έχει δύο βουνά, το Παλούκι (565 μ. ύψος) και το Δελφί (680 μ. ύψος).
Γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Έχει καλή τουριστική υποδομή, συγκεντρώνει όμως λιγότερο κόσμο (30.000 άτομα 15/8/2007) από τη γειτονική κοσμοπολίτικη Σκιάθο και διατηρεί σε μεγαλύτερο βαθμό τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.
Αξιοθέατα

Tags: 

Σώθηκαν χάρη σε ένα ψυγείο

Δύο άνδρες στη Νότια Νέα Ουαλία, ήθελαν να κάνουν μία βόλτα με τη βάρκα τους, για να καταλήξουν ναυαγοί και να σωθούν χάρη σε ένα ψυγείο.
Η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά και οι άτυχοι άνδρες έστειλαν σήμα βοήθειας. Η βοήθεια αργούσε πολύ και εγκατέλειψαν τη βάρκα που βυθιζόταν, παλεύοντας με τα κύματα για παραπάνω από 15 ώρες.
Μοναδική βοήθεια που είχαν ήταν ένα φορητό ψυγείο, το οποίο ουσιαστικά τους κράτησε ζωντανούς. Αφού πιάστηκαν γύρω από αυτό, άντεξαν μέχρι να τους εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία και να τους σώσουν.

Tags: 

Φυλακή, λόγω… αλκοόλ

Ένας Αυστραλός προτίμησε να συνεχίσει να πίνει αλκοόλ, παρότι σε περίπτωση που σταματούσε, θα είχε γλιτώσει τη φυλάκιση.
Ο Μίλο Γουάιλντ θα περάσει αρκετούς μήνες στη φυλακή, αφού δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του δικαστή. Ο 22χρονος συνελήφθη να πετάει ούρα σε δασοφύλακες στο Εθνικό Πάρκο Λίντσφιλντ.
Του επιβλήθηκε τρίμηνη φυλάκιση με αναστολή, με την προϋπόθεση να συμπληρώσει 120 ώρες κοινωνικής εργασίας και να μην πίνει αλκοόλ για δύο χρόνια.

Tags: 

Τήνος

Η Τήνος είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων (Έκταση 194,59 τ.χλμ.) μετά τη Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο. Έχει 8.574 κατοίκους (απογραφή 2001) μοιρασμένους σε 62 οικισμούς. Ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται ΝΑ. της Άνδρου και ΒΔ. της Μυκόνου.
Η απόσταση από την Άνδρο, το λεγόμενο στενό Άνδρου - Τήνου, είναι 1/2 μίλι, ενώ η κοντινότερη απόσταση από τις ακτές της Μύκονου είναι περίπου 5 μίλια και 9 μίλια από λιμένα σε λιμένα. Νοτιοδυτικά του νησιού και σε απόσταση 12 μιλίων βρίσκεται η Σύρος, όπου και η πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, η Ερμούπολη.

Tags: 

Τους χώρισαν οι γάτες

Συνήθως τα κατοικίδια βοηθούν στο να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι και φέρνουν πιο κοντά ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια. Όταν όμως, χαθεί το μέτρο, όλα αλλάζουν.
Ένας άνδρας στο Ισραήλ αποφάσισε να χωρίσει τη γυναίκα του, όταν η τελευταία το είχε παρακάνει με την αγάπη της για τις γάτες. Συγκεκριμένα, είχε φέρει στο σπίτι και φρόντιζε καθημερινά 550 γάτες.
Ο σύζυγος της τα είχε χαμένα, αλλά στην αρχή προσπάθησε να συμβιβαστεί με τη νέα κατάσταση. Μάταια, όμως, αφού κάθε μέρα τα προβλήματα όλο και αυξάνονταν, με αποτέλεσμα να φτάσει στο αμήν.

Tags: 

Τόνος αξίας 565.000 ευρώ

Όλοι ξέρουμε πως το να τρώμε ψάρια κάνει καλό στην υγεία. Ειδικά ο τόνος που είναι και πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά. Τίποτα από όλα αυτά όμως, δεν δικαιολογεί την πώληση ενός τεράστιου τόνου έναντι του ποσού των 565.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο ψάρι ζυγίζει 269 κιλά. Αλιεύθηκε στα νερά της επαρχίας Αομόρι, στη Βόρειο Ιαπωνία. Αγοραστής είναι ένας ιδιοκτήτης διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι στο Τόκιο.

Tags: 

Σελίδες